Kuultuani Mikon aloittelevan persona trainerin hommia, mietin heti, kehtaisinko tehdä hänen kanssaan diiliä. Pitkään kuitenkin meni, ennen kuin päästiin mietinnästä tekoihin. Ennestään tuttu tyyppi salibandyn ja työnkin puolelta tuntui helpolta ja ennen kaikkea luotettavalta valinnalta, mutta toisaalta tuttuus myös jänskätti vähän. Olin aina jotenkin ajatellut PT:n palkkaamisen olevan enemmänkin vakavissaan urheilevien tai tavoitteellisempien ihmisten juttu, kuin tällaisten lähinnä omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi kuntoilevien.

Olen aina pitänyt itseäni melko liikunnallisena ihmisenä ja kaikenlaisia lajeja laidasta laitaan on tullut kokeiltua, välillä vähän vakavammin, mutta enimmäkseen kokeilun ja liikunnan ilosta. Reilu vuosi sitten kuljin vielä säännöllisen epäsäännöllisesti salilla ja lenkkeilin, kuvitellen saaneeni hurjaakin tulosta aikaiseksi. Elämä kuitenkin heitteli siihen malliin, että kuntoilu jäi yli puoleksi vuodeksi käytännössä kokonaan.

Mietittyäni viimeisen vuoden treenaamistani, tavoitteitani ja niihin pääsemättömyyttä, aloin lämmetä ajatukselle PT:n palkkaamisesta. Tartuin viimein puhelimeen ja kilautin Mikolle, joka vaikutti heti hyvin innostuneelta ottamaan haasteen vastaan. Heti puhelimessa keskusteltiin vähän tavoitteista sekä treenimahdollisuuksista ja sovittiin aloitustapaaminen seuraavalle viikolle. Puhelun jälkeen kilahti sähköpostiin ohjeet ensimmäistä tapaamista edeltävistä toimenpiteistä, joiden myötä motivaatio ja innostus treeniin alkoi jo heti kättelyssä nousta.

Jo ensimmäisellä tapaamisella varmistuin siitä, että olin kääntynyt oikean ihmisen puoleen. Ennakkojännitys tutun ihmisen kanssa työn aloittamisesta karisi ensitapaamisella Mikon rennon ja tsemppaavan, mutta kuitenkin samalla asiallisen ja ammattimaisen asenteen myötä. Heti alkuun ravintopuoli hiottiin kuntoon juuri niin kuin toivoinkin - ilman tarkkaa raaka-aineiden mittailua tai turhan tiukkoja sääntöjä. Mikon antamia ravinto-ohjeita oli, ja on edelleenkin, helppo noudattaa, sillä vaihtoehtoja löytyi useita ja omalle mielikuvitukselle jäi myös reilusti tilaa. Ylimääräiset napostelut jäivät jo alkuunsa pois, eikä niitä oikeastaan tee enää kovinkaan usein edes mieli, kun ruokailut muuten ovat kohdillaan. Mieltä lämmitti myös se, että Mikolta sai ymmärrystä ja kannustusta itsensä palkitsemiseen, kun tulossa oli esimerkiksi pikkujouluja.

Liikuntapuoli olikin sitten se, joka koki suuremman muutoksen. Mikon laatimat viikko-ohjelmat helpottivat huomattavasti treenaamista, ei tarvinnut miettiä mitä minäkin päivänä tulisi tehdä tai kuinka usein lepopäiviä olisi hyvä pitää, kun seurasi annettua "lukujärjestystä". Myös niissä oli kuitenkin itselläkin pelivaraa, mikäli aika ei jonain päivänä tuntunut riittävän. Salitreenien osalta ohjelmat käytiin hyvin läpi ja salitekniikat hiottiin tapaamisilla kuntoon. Kertaakaan ei tarvinnut epäröidä kysyä, mikäli jokin asia mietitytti tai joku liike ei tuntunut hyvältä. Mikäli ei heti itse kehdannut sanoa, niin Mikko yleensä heti huomasi naamasta, mikäli jokin liike ei ollut mieleinen ja antoi toisen vaihtoehdon :) Salitreenaamiseni sai todella paljon uutta potkua ja tietämykseni eri variaatiomahdollisuuksista lisääntyi roimasti kuluneiden kolmen kuukauden aikana. Koen olevani paljon itsevarmempi salilla kävijä, minun ei tarvitse enää jännittää arvosteleeko joku tekemisiäni, katsooko joku miettien "mikähän tuo kuvittelee olevansa" tai teenkö liikkeet oikein. Uskallan kokeilla uuttakin ja kuunnella kehoani, tarkastella tuntemuksiani.  Minua ei enää hävetä hakea niitä "miesten painoja", sillä tiedän mihin pystyn. Tekniikoiden hiouduttua kuntoon painoja on saanut pikkuhiljaa lisätä ja fiilis on ollut huikea!

Kolmen kuukauden aikana syntyneistä tuloksista en voi olla muuta kuin ylpeä! Tästä kiitos kuuluu Mikolle:) Vaikka itse olin aika laiska toisinaan raportoimaan kuulumisia tai treenien etenemisiä, niin Mikko muisti tasaisin väliajoin tiedustella, oliko kaikki ok ja etenikö treenit hyvin. Saliohjelmaa päiviteltiin ja tehotreenit toivat mukavaa vaihtelua normaaliin saliohjelmaan sekä antoivat hyvää tietämystä tehokeinojen käyttämisestä. Toisinaan tuntui, ettei treeni oikein luistanut, jolloin Mikolta sai vinkkejä ja uusia ohjeita treenin toteuttamiseen.  Työtä lopullisiin tavoitteisiin pääsemiseksi on vielä tehtävä, mutta 3 kk aikana tapahtunut edistys niitä kohti on ollut mieletöntä huomata, enkä olisi kyllä uskonut, että näin lyhyessä ajassa voisi saada niin paljon aikaiseksi.

Mikon avulla olen saanut tehtyä elämäntaparemontin, ravinto on nykyisin monipuolista sekä terveellistä ja treenit ovat eteneviä ja vaihtelevia. Muutokset ovat olleet sellaisia, että niistä voi pitää kiinni jatkossakin, ottaa osaksi jokapäiväistä normi elämää. Sopimuksen loputtua noin kuukausi sitten, haastetta ovat tuoneet saliohjelmien ja "lukujärjestysten" laatiminen sekä  etenkin niissä pysyminen, kun tuloksia ei olekaan enää katsomassa kukaan muu kuin itse. Tämän olen kuitenkin ottanut positiivisena haasteena ja yllättävänkin hyvin niissä pysynyt. Toisaalta, jos treeni ei tästä eteenpäin tunnu luistavan yksin, niin aina voi tiedustella uuden sopimuksen laatimista! :D

Mikon ottaminen PT:ksi on ollut ehkä yksi parhaimmista päätöksistäni ikinä! Voin todella lämpimästi suositella Mikkoa kaikille, jotka tuntevat epävarmuutta omassa treenaamisessaan, jotka eivät tunne pääsevänsä tavoitteisiinsa itsenäisesti, jotka haluaisivat treenata, mutteivät ole löytäneet kunnon kipinää siihen tai jotka muuten vain haluavat tukea kuntoiluunsa ja/tai ravintopuoleensa. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen tuloksiin. Vaikka motivaatio oli pääsääntöisesti koko 3 kk ajan kohdillaan, oli usko tulosten saavuttamiseen välillä melko tiukilla, etenkin jos painoja/toistoja ei saanut lisättyä. Mikolta saadun tsempin ja vinkkien avulla treeni kuitenkin jatkui tehokkaasti ja sopimuksen lopuksi tuloksia tarkkaillessa ei voinut kuin todeta, että treenin täytyi olla koko ajan tehokasta omista epäilyistä huolimatta! Olisin varmaan lopettanut leikin kesken noin puolessa välissä, kun muut harrastukset, kurssit, koulujutut ja elämäntilanteen muutos tuntuivat vievän kaikki mehut ja ajan, mutta Mikon antamalla tsempillä, tuella ja treeniviikkoa keventämällä selvisin pahimman viikon yli, jonka jälkeen potkua treeniin tuntui löytyvän taas enempi kuin aikoihin :D Mikko osaa hommansa ja tunnustelee taitavasti asiakkaan tuntemuksia, muokaten treeniä sen mukaan, KIITOS!

Trainer4You -kuntosalivalmentaja
Trainer4You Personal Trainer
Trainer4You -ravintovalmentaja

Yhteistyössä