Asiakaskokemuksia

personal trainer oulu mikko niiranen mypt sofia vesa


Osallistuin keväällä 2016 Oulussa järjestettyyn oman alani seminaariin. Käytännön osuuksissa, jälleen kerran, sain kuulla siitä, kuinka keskivartaloni hallinta pettää helpoissakin liikkeissä eivätkä lihakset aktivoidu niin kuin niiden pitäisi. Asia ei sinänsä ole vakava, sillä useimmilla ihmisillä löytyy yleensä aina jonkinmoisia lihasepätasapainoja tai puolieroja. Koomisinta asiassa onkin se, että itsekin työskentelen juuri näiden asioiden parissa omien asiakkaideni parissa valmennuksissa ja koulutan lisäksi aiheesta.   Jo vuosia “vaivannut” ongelma nostettiin jälleen kerran pöydälle ja tällä kertaa ajattelin, että piru vie nyt tämä asia laitetaan kuntoon. Haluan olla myös omille asiakkailleni esimerkki siitä, mitä pitkäjänteisellä ja oikeanlaisella harjoittelulla voidaan saada aikaiseksi niin lihastasapainon, ryhdin, kuin esimerkiksi voimatasojen kannalta.

Aloitettiinkin Mikon kanssa valmennus käytännössä heti. Mikko on pitkäaikainen kollegani ja luottamus Mikon osaamiseen juuri näissä asioissa on 100%. Valmennukseen lähtiessä olin aika huonossa fyysisessä kunnossa. Nuoremman lapseni syntymästä oli kulunut vajaa vuosi ja jatkuva univaje oli haastavaa sovittaa tavoitteelliseen harjoitteluun. Tavoitteeksi valmennukselle asetettiin puolierojen tasaaminen, pakaran ja keskivartalon aktivaation löytäminen, voimatasojen parantaminen enkä laittanut pahakseni jos kehonkoostumus muuttuisi siinä samalla parempaan suuntaan.

Viikottaiset yhteistreenit Mikon kanssa olivat ihan parhaita ja pitkästä aikaa tuntui, että sain treeneistä todella jotain hyötyä irti. Kunto ja voimatasot lähtivät nousemaan rytinällä. Omaa jaksamista varjosti huonosti nukutut yöt ja Mikko otti kyllä todella taitavasti myös tämän huomioon ja muokkasi ohjelmaa niin, että hermostolle tulee sopivasti ärsykkeitä ja palautuminen on mahdollista harjoitusten välissä.

3kk:n valmennusjakson jälkeen tulokset puhuvat puolestaan. Penkkipunnerruksessa tuli 111% muutos parempaan, leuanvedossa 233%, puhumattakaan muista osa-alueista. Pakara-aktivaatio löytyi vihdoin ja nykyään mm. kyykyt tuntuvat siellä, missä pitääkin. Keskivartalon voima on parantunut ja tätä kautta ryhdin kannatteleminen helpottunut. Kaikista parhainta antia valmennuksessa oli huomata, kuinka haastavassakin elämäntilanteessa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää ja oikein suunnitellulla harjoittelulla löydetään kyllä oikeat menetelmät tulosten saavuttamiseksi.

Kouluttajana ja personal trainerina kannustan ihan jokaista panostamaan omaan hyvinvointiin ja palkkaamaan itselleen oman valmentajan. Ulkopuoliset korvat ja silmät huomaavat aina jotain, mitä itse et ehkä näe, tai halua nähdä. Juuri ne asiat, jotka ovat oman kehittymisen esteenä.

Kiitos Mikko kaikesta tieto-taidostasi, jota pääsin hyödyntämään niin asiakkaana, kuin ammatillisestikin valmennuksen aikana. Oot rautaa!

personal trainer oulu mikko niiranen triathlon tanja ylisirniö

Kultaiset onnittelut tuoreelle triathlonin suomenmestarille, Tanja Ylisirniölle. Tanja nappasi Lahden triathlonin täysmatkalta kultaista jalometallia kaulaan lauantaina 6.8. MyPT onnittelee.

Tanja on ollut tammikuusta asti Mikon fysiikkavalmennuksessa, koska koki, että kestävyysurheilussakin suunnitelmallinen sekä monipuolinen treenaaminen tuottaa parasta tulosta.

Harjoittelun ohjelmoinnissa huomioitiin alussa rakenteellista tasapainoa, eli erityisesti heikkojen lihasryhmien vahvistamista, puolierojen pienentämistä sekä heikkojen lenkkien eliminoimista. Myös lavanhallintaan, liikkuvuuteen ja keskivartalon timanttiseen tukeen panostettiin alusta lähtien. Lihaskunnon pohjat oli laitettava kuntoon, jotta harjoittelussa ei tulisi rasitusvammoja/loukkaantumisia, ja jotta seuraavilla treenijaksoilla treenaaminen tuottaisi parasta mahdollista tulosta.

Lihaskuntoharjoittelun ohjelmoinnissa edettiin rakenteellisen jakson jälkeen 6-8 viikon jaksoissa niin perusvoiman, maksimi- ja räjähtävän voiman kanssa pelaillen.

Tanjan fiilikset fysiikkapuolen treeneistä olivat vakuuttavat:

Kolmen kuukauden aikana syntyneistä tuloksista en voi olla muuta kuin ylpeä! Tästä kiitos kuuluu Mikolle:) Vaikka itse olin aika laiska toisinaan raportoimaan kuulumisia tai treenien etenemisiä, niin Mikko muisti tasaisin väliajoin tiedustella, oliko kaikki ok ja etenikö treenit hyvin. Saliohjelmaa päiviteltiin ja tehotreenit toivat mukavaa vaihtelua normaaliin saliohjelmaan sekä antoivat hyvää tietämystä tehokeinojen käyttämisestä. Toisinaan tuntui, ettei treeni oikein luistanut, jolloin Mikolta sai vinkkejä ja uusia ohjeita treenin toteuttamiseen.  Työtä lopullisiin tavoitteisiin pääsemiseksi on vielä tehtävä, mutta 3 kk aikana tapahtunut edistys niitä kohti on ollut mieletöntä huomata, enkä olisi kyllä uskonut, että näin lyhyessä ajassa voisi saada niin paljon aikaiseksi.

1. ”enemmän jerkkua reisissä” -> taloudellisuus, lihasten käskytys, voimakestävyys paremmalla tasolla kuin koskaan.
2. ”lavanhallinta/lapojen yläkropan liikkuvuus huomattavasti paremmalla tasolla, mikä helpotti uintia.”
3. ”monipuolinen ja kattava harjoittelu sekä heikkouksiin huomion kiinnittäminen tuo tulosta”.

LOISTAVAA DUUNIA, SUOMENMESTARI TANJA! :)

Kuultuani Mikon aloittelevan persona trainerin hommia, mietin heti, kehtaisinko tehdä hänen kanssaan diiliä. Pitkään kuitenkin meni, ennen kuin päästiin mietinnästä tekoihin. Ennestään tuttu tyyppi salibandyn ja työnkin puolelta tuntui helpolta ja ennen kaikkea luotettavalta valinnalta, mutta toisaalta tuttuus myös jänskätti vähän. Olin aina jotenkin ajatellut PT:n palkkaamisen olevan enemmänkin vakavissaan urheilevien tai tavoitteellisempien ihmisten juttu, kuin tällaisten lähinnä omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi kuntoilevien.

Olen aina pitänyt itseäni melko liikunnallisena ihmisenä ja kaikenlaisia lajeja laidasta laitaan on tullut kokeiltua, välillä vähän vakavammin, mutta enimmäkseen kokeilun ja liikunnan ilosta. Reilu vuosi sitten kuljin vielä säännöllisen epäsäännöllisesti salilla ja lenkkeilin, kuvitellen saaneeni hurjaakin tulosta aikaiseksi. Elämä kuitenkin heitteli siihen malliin, että kuntoilu jäi yli puoleksi vuodeksi käytännössä kokonaan.

Mietittyäni viimeisen vuoden treenaamistani, tavoitteitani ja niihin pääsemättömyyttä, aloin lämmetä ajatukselle PT:n palkkaamisesta. Tartuin viimein puhelimeen ja kilautin Mikolle, joka vaikutti heti hyvin innostuneelta ottamaan haasteen vastaan. Heti puhelimessa keskusteltiin vähän tavoitteista sekä treenimahdollisuuksista ja sovittiin aloitustapaaminen seuraavalle viikolle. Puhelun jälkeen kilahti sähköpostiin ohjeet ensimmäistä tapaamista edeltävistä toimenpiteistä, joiden myötä motivaatio ja innostus treeniin alkoi jo heti kättelyssä nousta.

Jo ensimmäisellä tapaamisella varmistuin siitä, että olin kääntynyt oikean ihmisen puoleen. Ennakkojännitys tutun ihmisen kanssa työn aloittamisesta karisi ensitapaamisella Mikon rennon ja tsemppaavan, mutta kuitenkin samalla asiallisen ja ammattimaisen asenteen myötä. Heti alkuun ravintopuoli hiottiin kuntoon juuri niin kuin toivoinkin - ilman tarkkaa raaka-aineiden mittailua tai turhan tiukkoja sääntöjä. Mikon antamia ravinto-ohjeita oli, ja on edelleenkin, helppo noudattaa, sillä vaihtoehtoja löytyi useita ja omalle mielikuvitukselle jäi myös reilusti tilaa. Ylimääräiset napostelut jäivät jo alkuunsa pois, eikä niitä oikeastaan tee enää kovinkaan usein edes mieli, kun ruokailut muuten ovat kohdillaan. Mieltä lämmitti myös se, että Mikolta sai ymmärrystä ja kannustusta itsensä palkitsemiseen, kun tulossa oli esimerkiksi pikkujouluja.

Liikuntapuoli olikin sitten se, joka koki suuremman muutoksen. Mikon laatimat viikko-ohjelmat helpottivat huomattavasti treenaamista, ei tarvinnut miettiä mitä minäkin päivänä tulisi tehdä tai kuinka usein lepopäiviä olisi hyvä pitää, kun seurasi annettua "lukujärjestystä". Myös niissä oli kuitenkin itselläkin pelivaraa, mikäli aika ei jonain päivänä tuntunut riittävän. Salitreenien osalta ohjelmat käytiin hyvin läpi ja salitekniikat hiottiin tapaamisilla kuntoon. Kertaakaan ei tarvinnut epäröidä kysyä, mikäli jokin asia mietitytti tai joku liike ei tuntunut hyvältä. Mikäli ei heti itse kehdannut sanoa, niin Mikko yleensä heti huomasi naamasta, mikäli jokin liike ei ollut mieleinen ja antoi toisen vaihtoehdon :) Salitreenaamiseni sai todella paljon uutta potkua ja tietämykseni eri variaatiomahdollisuuksista lisääntyi roimasti kuluneiden kolmen kuukauden aikana. Koen olevani paljon itsevarmempi salilla kävijä, minun ei tarvitse enää jännittää arvosteleeko joku tekemisiäni, katsooko joku miettien "mikähän tuo kuvittelee olevansa" tai teenkö liikkeet oikein. Uskallan kokeilla uuttakin ja kuunnella kehoani, tarkastella tuntemuksiani.  Minua ei enää hävetä hakea niitä "miesten painoja", sillä tiedän mihin pystyn. Tekniikoiden hiouduttua kuntoon painoja on saanut pikkuhiljaa lisätä ja fiilis on ollut huikea!

Kolmen kuukauden aikana syntyneistä tuloksista en voi olla muuta kuin ylpeä! Tästä kiitos kuuluu Mikolle:) Vaikka itse olin aika laiska toisinaan raportoimaan kuulumisia tai treenien etenemisiä, niin Mikko muisti tasaisin väliajoin tiedustella, oliko kaikki ok ja etenikö treenit hyvin. Saliohjelmaa päiviteltiin ja tehotreenit toivat mukavaa vaihtelua normaaliin saliohjelmaan sekä antoivat hyvää tietämystä tehokeinojen käyttämisestä. Toisinaan tuntui, ettei treeni oikein luistanut, jolloin Mikolta sai vinkkejä ja uusia ohjeita treenin toteuttamiseen.  Työtä lopullisiin tavoitteisiin pääsemiseksi on vielä tehtävä, mutta 3 kk aikana tapahtunut edistys niitä kohti on ollut mieletöntä huomata, enkä olisi kyllä uskonut, että näin lyhyessä ajassa voisi saada niin paljon aikaiseksi.

Mikon avulla olen saanut tehtyä elämäntaparemontin, ravinto on nykyisin monipuolista sekä terveellistä ja treenit ovat eteneviä ja vaihtelevia. Muutokset ovat olleet sellaisia, että niistä voi pitää kiinni jatkossakin, ottaa osaksi jokapäiväistä normi elämää. Sopimuksen loputtua noin kuukausi sitten, haastetta ovat tuoneet saliohjelmien ja "lukujärjestysten" laatiminen sekä  etenkin niissä pysyminen, kun tuloksia ei olekaan enää katsomassa kukaan muu kuin itse. Tämän olen kuitenkin ottanut positiivisena haasteena ja yllättävänkin hyvin niissä pysynyt. Toisaalta, jos treeni ei tästä eteenpäin tunnu luistavan yksin, niin aina voi tiedustella uuden sopimuksen laatimista! :D

Mikon ottaminen PT:ksi on ollut ehkä yksi parhaimmista päätöksistäni ikinä! Voin todella lämpimästi suositella Mikkoa kaikille, jotka tuntevat epävarmuutta omassa treenaamisessaan, jotka eivät tunne pääsevänsä tavoitteisiinsa itsenäisesti, jotka haluaisivat treenata, mutteivät ole löytäneet kunnon kipinää siihen tai jotka muuten vain haluavat tukea kuntoiluunsa ja/tai ravintopuoleensa. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen tuloksiin. Vaikka motivaatio oli pääsääntöisesti koko 3 kk ajan kohdillaan, oli usko tulosten saavuttamiseen välillä melko tiukilla, etenkin jos painoja/toistoja ei saanut lisättyä. Mikolta saadun tsempin ja vinkkien avulla treeni kuitenkin jatkui tehokkaasti ja sopimuksen lopuksi tuloksia tarkkaillessa ei voinut kuin todeta, että treenin täytyi olla koko ajan tehokasta omista epäilyistä huolimatta! Olisin varmaan lopettanut leikin kesken noin puolessa välissä, kun muut harrastukset, kurssit, koulujutut ja elämäntilanteen muutos tuntuivat vievän kaikki mehut ja ajan, mutta Mikon antamalla tsempillä, tuella ja treeniviikkoa keventämällä selvisin pahimman viikon yli, jonka jälkeen potkua treeniin tuntui löytyvän taas enempi kuin aikoihin :D Mikko osaa hommansa ja tunnustelee taitavasti asiakkaan tuntemuksia, muokaten treeniä sen mukaan, KIITOS!

3 kuukauden PT-jakso

Olin haaveillut jo pitemmän aikaa pt:stä, koska olin viimeisen vuoden käynyt salilla 3-5 kertaa/viikossa. Tuloksia ei kuitenkaan syntynyt, paino pysyi samoissa lukemissa eikä ulkomuoto muuttunut. Olen aina ollut hoikka, ja harrastanut urheilua aktiivisesti. Nyt kuitenkin kun aktiivinen joukkueurheilu oli jäänyt taakse, halusin saada kroppaani lisää lihasta ja muotoa. Ruoka on aina ollut pienoinen ”ongelma”, olen pelännyt että syön liikaa ja jopa salilla käydessäni ruoka-annokseni olivat melko mitättömiä. En halunnut saada läskiä.

Tavoitteeni olivat alussa saada lihasmassaa ja tietää ravinnosta enemmän. Kuinka paljon ja mitä pitäisi syödä?

Ensimmäisen pt-tapaamisen jälkeen aloin pitämään ruokapäiväkirjaa viikon ajan. Tästä pt laski syömäni kalorit ja hivenaineet yms. Ruokailutottumukset menivät täysremonttiin, lisää aterioita ja oikeita ruoka-aineita. Aluksi tuntui haasteelliselta totuttaa pientä vatsalaukkua uuteen ruokamäärään. Söin vaikkei ollut nälkä. Pikkuhiljaa vatsa alkoi jo itse ilmoittaa, kun oli aika syödä.

Sain kolmijakoisen saliohjelman, joka käytiin pt:n kanssa yhdessä läpi. Hiottiin tekniikat ja painot kohdilleen. Tämän jälkeen oli helppo lähteä salille tietäen mitä tehdä.
Pt:n kanssa treenatessa tuntui, että sai itsestään irti paljon enemmän kun oli joku joka kannusti. Yhteistreenit olivat aina odotettuja, koska tehtiin hieman erilaisia liikkeitä kuin normaalisti ja reipas ja iloinen pt sai aina hyvälle tuulelle!

Kolmen kuukauden pt-jakson jälkeen käteen jäi paljon tietoa ravinnosta ja myös salilla treenaamisesta. Puolen vuoden tavoitteeni tuli melkein toteen jo 3 kuukaudessa, vain 0,5 kg jäi puuttumaan. 3 kuukaudessa pääsin pt:n kanssa parempiin tuloksiin, kuin yksin vuoden aikana. Tästä on hyvä jatkaa innokkaana ja motivoituneena eteenpäin!

Voin lämpimästi suositella lihasmassaa haluaville Personal trainer Mikko Niirasta!

"Olen näköjään käynyt vuoden verran turhaan omin päin salilla, kun ohjatusti kolmessa kuukaudessa saa tulosta aikaiseksi."

Avioparin muutosprojekti, Katja 35v ja Mikko 37v

Peilikuva ei miellytä, vaatteet on alkanut puristaa, mitään ei jaksa tehdä, väsyttää koko ajan, roskaruoka ja karkit maistuu. Näissä fiiliksissä meni koko kesä ja sitten päätin, että nyt pitää asialle tehdä jotain. Päätin, että me lähdetään tähän projektiin yhdessä mieheni kanssa, sillä muutosta elämäntapoihin tarvittiin molemmat. Oli aika palkata PT J (Mies oli kylläkin eri mieltä)

Nettiä selaillessa löysin Mikon sivut, jotenkin se vaan heti kolahti ja laitoin Mikolle viestiä, että voisiko meille varata aikaa jossa katsottaisiin mille aletaan. Mikkohan vastasi melkein heti ja aika saatiin varattua hyvin pian. Minulla piti tuo mieheni raahata melkein väkisin sinne, mutta kun päästiin paikanpäälle ja alettiin Mikon kanssa puhua ja tehdä suunnitelmaa niin jopa mieli muuttui.

Meillä on kaksi lasta (10- ja 13v) ja meidän elämäntavat eivät olleet mitenkään esimerkilliset. Tarvittiin siis liikuntasuunnitelman lisäksi myös ruokavalio-ohjeet. Minulle tehtiin 3kk:n PT sopimus ja miehelle otettiin sellainen 1kk:n startti paketti.

Minun tavoitteet oli saada kroppaa kiinteämmäksi, rasvaa pois ja lihasta tilalle, parempi kestävyyskunto, energisempi olo ja ruokavalio uusiksi. Minun ruokavalioonhan kuului hyvin vahvasti juusto, kermajuusto nimenomaan. Sitä olisin voinut syödä vaikka kilon päivässä. Lisäksi aamupala koostui pelkästä kahvista, yleensä söin päivän ensimmäisen aterian joskus puolenpäivän aikaan.  Ylipainoa minulla ei sinällään ollut joten painonpudotus ei ollut ykkösasia. Pääasia oli nyt saada rasvaa palamaan ja lihasta kroppaan, kroppa sellaiseksi, että kehtaa taas peiliin katsoa ja vaatteet ei ahdista päällä. Mieheni tavoitteeksi laitettiin liikunnan lisääminen, painon pudotus (hänellä oli ylipainoa) sekä ruokavalio uusiksi.

Minulle haasteellisinta oli opetella syömään aamupala. Lisäksi ruokailun säännöllinen rytmitys piti opetella, oli aika tiukkaa aluksi syödä 5 kertaa päivässä, kun ennen saatoin syödä vain kahdesti. Mikko teki todella hyvät ruoka-ohjeet ja niitä oli helppo noudattaa. Liikuntaa me molemmat olemme nuorena harrastaneet, joten se ei ollut uutta, se into vaan piti saada uudestaan esille. Minä olen harrastanut mm. voimistelua ja nyt aikuisena olen jonkin verran käynyt kuntosalilla ja kuntonyrkkeilyä harrastin jonkin aikaa. Mutta se sitten jäi kun loukkasin polveni enkä pystynyt pitkään aikaan harrastamaan oikein mitään. Polvi on ollut ongelmallinen siitä saakka ja senkin vuoksi PT:n apu oli tarpeen.

Ensimmäinen salitreeni Mikon kanssa oli huippu. On aivan eri asia kulkea salilla kun joku oikeasti näyttää ja ohjaa miten liikkeet tehdään oikein. Treenaaminenkin tuntui aivan eriltä, kun tiesi mitä ja miten tehdään. Aloitin myös kuntonyrkkeilyn uudestaan. Muutosta alkoi näkyä aika pian, niin peilissä kun olossakin. Minusta tuli energinen, ei enää väsyttänyt. Myös ruokailutottumukset muuttuivat aivan täysin, jätin jopa juuston kokonaan pois, nykyään syön sitä enää harvakseltaan, ehkä 1-2siivua kuukaudessa. Kaikki rasvainen ruoka on vaihtunut vähärasvaiseen ja meillä syö koko perhe nykyään paljon terveellisemmin.

Motivaatio oli heti alusta saakka korkea ja kun alkoi nähdä muutosta, niin se vain kasvoi entisestään. Vastoinkäymisiltä ei toki tämän projektin aikana vältytty ja minulle tuli sairastumisen takia liikunnasta 3-viikon tauko. Mikko oli kuitenkin hyvin kannustava ja tässäkin asiassa tsemppasi minua ensin parantumaan ja sitten taas aloittaa liikkuminen. Sairastumisen jälkeen ensimmäinen salitreeni otti koville mutta aika pian olin taas vauhdissa, kunnes taas tuli vastoinkäymisiä, nyt alkoi käsi reistailla ja joudun pitämään taukoa treeneistä käsien osalta. Mutta, kuten Mikko sanoi, kannattaa nyt antaa aikaa kädelle parantua kunnolla, niin vaiva ei pitkity ja sitten treenit taas sujuu paremmin.

Vastoinkäymisistä huolimatta, muutosta on tapahtunut. Lopputesteissä olin jopa yllättynyt kuinka paljon on voinut muutosta tapahtua näinkin lyhyessä ajassa. Ja vasta ennen- ja jälkeen kuvat nähtyäni huomasin kuinka huono ryhti minulla on ollut ja nyt sekin on parantunut. Uskomatonta mitä liikunnalla voi saada aikaan. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että otin Mikkoon yhteyttä ja aloitimme tämän projektin. Mikko ymmärsi heti mitä haluan ja lopputulos on todella hyvä. Nyt ei enää vaatteet kiristä, peiliin kehtaa katsoa, olo on virkeämpi ja osaan syödä oikein. Myös mieheni on muuttanut ruokailutottumuksiaan terveellisemmäksi ja säännöllinen liikunta kuuluu nykyään hänenkin elämään, me kuljetaan paljon yhdessä salilla. Miehellä painoa on tippunut jo reilu 10kg:a. Mutta ilman Mikon apua emme olisi tähän pystyneet, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Suuri KIITOS Mikolle, että sait meidät liikkeelle ja voimaan paremmin, koko perhe kiittää!

-Katja ja Mikko-

Hurahdin noin vajaa parivuotta sitten voimanostoon ja keväällä tuntui siltä että en taida syödä aivan oikein, treenit ei aina kulkeneet mieluisalla tavalla.  Halusin että treenejäni tukisi myös oikeanlainen ravinto, ravintorytmi ja määrä.  Painoakin halusin pudottaa n. 5 kg.

Otin yhteyttä Mikkoon ja kyselin ravintovalmennuspaikkaa ja sehän onnistui heti. 

Aloitimme yhteisen 3 kk ravintovalmennukseni.

Mikko teki ravintoanalyysin ruokapäiväkirjojeni pohjalta:

Ruokapäiväkirjoista kävi hyvin ilmi, että energiansaantini oli niukkaa, ravintoaineet, hivenaineet ja vitamiinit jäivät alle suositusten, ja ateriavälit venyivät aika ajoin liian pitkiksi.  Niinpä tavoitteeksi laitettiin ruokailurytmit kuntoon, pehmeiden rasvojen lisäys ruokavalioon ja kuitujen saannin lisäys.

Näitten pohjalta sain Mikolta ruokaohjelman jossa oli vaihtoehtoisia ateriakokonaisuuksia kokopäiväksi, myös huomioituna treenipäivien ravinnonsaanti.

Aluksi tuntui että , miten jaksan/ kerkeän syödä 6 kertaa päivässä, mutta äkkiä siihen tottui ja nyt se on osana elämää. Esim:  Pähkinät, linssit, siemenet, öljyt, avocado, maustamaton jogurtti kuuluvat nyt ruokailuuni päivittäin. 

Yhteisiä tapaamisia Mikon kanssa oli kolme jossa kävimme läpi välillä ruokapäiväkirjaa, painon seurantaa ja mitä mieltäni askarrutti, ravinnon , treenin tai jonkin muun asian suhteen.  Mikon kannustava tsemppaus on kyllä huippuluokkaa, hän jaksaa kannustaa jokaisella käyntikerralla kuin myös sähköpostin ja viestien välityksellä.

Ravintovalmennuksen alussa ja lopussa kävin inbodymittauksissa, sekä Mikko otti myös omat mittanauhamittauksensa.  Tuloset olivat huikeat!!

Vyötärö kaventui  -6 cm  , Lantio – 15 cm  Paino ei pudonnut tuona aikana ollenkaan ,mutta lihasmassani oli karttunut vajaalla 2 kilolla ja rasvamassani pudonnut 2,5 kg. Opin myös tuona aikana että paino on vain numeroita, ei aina kannata niinkään tuijottaa puntaria vaan mitä peili sinulle näyttää ja huikea hyvä olo itsellä on kaiken a ja o. Ruokavalion myötä myös verenpaineeni putosivat kolmen kuukauden aikana 159/100 arvoista -> 121/83, sekä sisäelinrasvan määrä romahti alaspäin!!!

Lisäksi treenit kulkevat nyt aivan erillalailla, voimaa on tullut lisää, painot nousee aivan erinlailla kuin keväällä.

Olen suositellut ja suosittelen Mikkoa  personal traineriksi, kenelle tahansa oli kysymyksessä sitten ravinto, kuntosali tai mikä muu tahansa hänelle kuuluva valmennus.

HÄN ON KANNUSTAVA, OMALLA ALALLAAN JA ASIAKKAAT YKSILÖNÄ HUOMIOIVA VALMENTAJA!

Kiitos Mikko tästä on hyvä jatkaa! 

Noin 7kk sitten Mikko etsi itselleen PT-opintojen harjoitusasikastehtävään halukasta. Päätin hakea, ja onnekseni hän valitsi juuri minut, 20-vuotiaan kotimamman, jolla oli itsetunto aivan nollassa "muutaman" raskauskilon myötä. Vihasin liikuntaa, varsinkin kuntosalilla käyntiä - ajatus kuntosalilla käymisestä hirvitti todella paljon. Motivaatiota ja syitä reenaamiseen löytyi, mutta osaamista ja tahtoa ei alkuunkaan.

Mikon kannustuksella, uusilla ruoka- ja liikuntaohjelmilla tahtoa ja osaamista alkoi löytyä! Kannustusta tahdon erityisesti erityisesti korostaa, sillä ilman sitä treenaamisesta ei olisi tullut yhtään mitään. Huonoina päivinä Mikko jaksaa kannustaa ja tsempata eteenpäin ja luoda lisämotivaatiota. Liikunnan ja uudistuneen ruokavalion myötä paino alkoi tippua ja itsetunto alkoi nousta roimasti! "Hei, määhän näytän hyvältä"-fiilin on parasta koko hommassa.

Tällä hetkellä haaveenani on osallistua fitnessmallikisoihin ja tässäkin asiassa olen kääntynyt Mikon puoleen. Sali-inho on kaikonnut ja nykyisin rakastan salilla käyntiä. On mahtava huomata kuinka lihasmassa on kasvanut ja lihakset erottuvat huomattavasti paremmin. Voin jokaiselle tuttavalleni suositella Mikkoa valmentajaksi.

Terveisin,

9kg kevyempi, kuntosalia sekä itseään rakastava nuori nainen.

Olen 22 –vuotias nuori nainen. Noin puoli vuotta sitten kyllästyin jatkuvaan painon nousuun, lisäksi kunto oli huono eikä terveellisistä elämän tavoista ollut tietoakaan. Olin siis tyypillinen sohvaperuna, nuorempana paljon urheillut myöhemmin laiskistunut nainen. Vuosien varrella olen kokeillut monia eri urheilulajeja mutta innostus ei koskaan kestänyt kauaa. Kaverini innoittamana aloin käydä kuntosalilla. Kaverini treenasi tällöin Mikon kanssa ja suositteli häntä minulle kovasti. Niinpä innostuin palkkaamaan Mikon minulle valmentajaksi.

Aloin noudattamaan Mikon minulle suunnittelemaa ruoka sekä liikuntaohjelmaa. Ohjelmaani kuului aerobista liikuntaa ja kuntosalia. Lähtökuntoni oli tosiaan heikko ja aluksi liikunta tuntuikin vaivalloiselta, kuntosalilla pienet painot ja pelkkä puolen tunnin lenkki sai minut hengästymään ja hien virtaamaan kunnolla.

Kunto lähti kuitenkin kohoamaan nopeasti ja tuloksia alkoi näkyä, tämän johdosta into kasvoi ja kasvoi. Välillä on ollut hankalaa, motivaatio on ollut hukassa ja repsahduksiakin on tullut. Mikolta olen saanut mahdottoman paljon kannustusta ja ohjausta, kaikkea on voinut kysyä ja aina saanut neuvoja. Innolla odotan aina treenejä Mikon kanssa sillä niistä saa uutta motivaatio ja intoa treenaamiseen, odotan myös mitä uutta hän minulle keksii seuraavaksi.

Tätä nykyä liikun säännöllisesti ja syön terveellisesti, elämäntapani ovat muuttuneet täysin. Olen todella innostunut kuntosalitreenaamisesta ja haluan kehittyä lisää ja lisää. Olen energisempi ja todella ylpeä itsestäni, fiilis on mahtava! En olisi uskonut pystyväni tähän. Tästä suuri kiitos kuuluu Mikolle, jota voin kyllä suositella kaikille. Meidän treenit jatkuvat edelleen ja odotan innolla tulevaa.

Istumatyö, pitkät työpäivät, kuntosalilla käynnistä aikaa jalan kipeydyttyä. Huomaamatta liikunta oli jäänyt aivan minimiin – jälleen kerran. Ei ollut intoa lähteä ulos. Aiemmin olin tykännyt pyöräilystä, nyt pyörä oli varastossa lähes käyttämättä Ateriarytmi e?päsäännöllinen, välipaloja usein, lämmin ateria liian harvoin. Kaverini ilmoitti hankkivansa personal trainerin ja houkutteli minua tekemään samoin. Parin viikon houkuttelun jälkeen en osannut kieltäytyäkään. Yritetään sitten tätäkin konstia. Kaikkea on yritetty. Painoa pitäisi saada tippumaan ja erityisesti haluaisin löytää edes vähän intoa liikkumiseen.

Nyt muutaman kuukauden jälkeen en voi muuta todeta kuin että tuo päätös oli paras päätös, minkä saatoin tehdä! Yksin en olisi onnistunut. Yksin ei olisi motivaatio riittänyt aloitusta pidemmälle. Parasta on ollut Mikon kannustava ote heti alusta alkaen. Jotenkin sain ymmärryksen, että ei tarvitse verrata jaksamistaan kenenkään toisen kanssa; merkitystä on vain sillä, miten itse edistyn. Valmennuksen alkaessa kuntoni oli tosi huono. Mikko ei sitä korostanut, vaan aloitti heti tsemppaamisen. Treeniohjelma on ollut vaihteleva ja monipuolinen - minulle tehty, joten olen voinut luottaa siihen, että ohjelma on terveydentilaani ja kuntooni nähden sopiva. Tarvittaessa Mikko on tehnyt ohjelmaan muutoksia, jos jokin osio ei ole tuntunut toimivan. Pienin askelin alkoi edistymistä tapahtua, itse asiassa aika nopeastikin huomasin kunnon kasvavan ja kehoni kiinteytyvän. Innostus kasvoi samaa tahtia. Mieliala alkoi kohota. Mikko katsoo, että teen treenit oikein enkä toista aiempia virheitäni. Monipuolinen ohjelma pitää yllä mielenkiintoa. Kahvakuulaa olin ennen tätä harjoittelua pitänyt vain kerran käsissäni. Lihasvoiman kasvun huomaa ainakin siitä, että kahvakuulaa on pitänyt vaihtaa jo useampaan otteeseen painavammaksi. Nyt siis uusiin kuntoiluvälineisiin tutustumaan! Kesällä saattoi treenata ulkona nurmikolla, jos sääskistä ei ollut haittaa. Salitreeni aloitettiin myöhemmin. Juoksemisesta en ole koskaan tykännyt, mutta nyt se on liitetty vähitellen mukaan reippaisiin kävelylenkkeihin ja alkaa jo sujua. Olen jo suunnitellut suksien ostoa ensi talveksi. Kun Mikon kanssa käydään läpi etenemistä, harjoittelua ei tule jätettyä väliin. Toisaalta valmentaja pitää huolen myös siitä, että lepopäiviäkin on osattava pitää.

Ateriarytmi on korjaantunut. Turhat välipalat jäivät heti alussa pois. Kun ruokaohjelma oli paperilla, oli helppo etukäteen varautua jokaisen päivän syömisiin, myös silloin kun oli tavallisesta poikkeava työviikko matkapäivineen tulossa. Ruokaohjelmassa on raamit syömiselle, itse voin valita niiden puitteissa, mitä minäkin päivänä syön. Erityisesti sokerin syönti on vähentynyt, ja kasvisten määrä on lisääntynyt lautasellani. Ruokailussa on pidetty huoli siitä, että aterioissa on vaihtelua eikä vain joka päivä kanaa ja rahkaa.

Positiiviset muutokset innostavat jatkamaan. Pian saan uuden saliohjelman.

Kuntosali-innostukseni alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun lopetin aiemmin harrastamani urheilulajin. Kuntosalikortin hommaamisen ja saliohjelman saatuani kuvittelin löytäneeni itselleni uuden miellyttävän harrastuksen, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Tekosyitä oli niin helppo keksiä ja kotisohvalta oli hyvin vaikea lähteä kuntoilemaan. Kuntosalilla tuntui hölmöltä käydä, kun ei oikein tiennyt mitä tehdä ja tekeekö liikkeitä oikein.

Uusi elämäni alkoi, kun vuosi sitten sain Mikolta ensimmäisen kuntosaliohjelman ja vinkkejä ruokailuun liittyen. Innostuin salilla käynnistä aivan uudella tavalla ja huomasin painon putoavan ja näkyviä tuloksiakin alkoi tulla. Motivaatio nousi aivan uudelle tasolle, ja kuntosalille oli pakko päästä treenaamaan!

Vaikka vanha harrastus on tullut takaisin kuvioihin, on salilla käynti silti pysynyt mukana viikon ohjelmassa. Mikko tekee monipuolisia saliohjelmia ottaen huomioon muut harrastukseni, ja uutta ohjelmaa on aina mukava lähteä kokeilemaan yhdessä personal trainerin kanssa. Ohjaus on aina innostavaa ja monipuolista! Vuoden jälkeenkin yhteistyö Mikon kanssa jatkuu edelleen, ja odotan innolla uusia tulevia haasteita.

Mikkoa voin suositella personal traineriksi kenelle tahansa :)

Kesän alussa mua alkoi oikeasti ottamaan päähän oma peilikuva. Olin niin kyllästynyt, turhautunut ja toivoton..
Siinä samassa yksi tutttavani oli alkanut laihtua suuria määriä ja näytti fyysiesti tosi hyvältä, yks päivä vain sitten hoksasin kysyä siltä, että mitä se on oikein alkanut tekemään. Ja pitemmittä puheitta, se anto mulle Mikon numeron, oman personal trainerinsa.

Mä en kauaa miettinyt kun otin yhteyttä Mikkoon. Aluksia mua jännitti ja epäilytti ihan hirveästi, oisko musta tähän?

Mutta jo heti ekan pt tapaamiskerran jälkeen jännitys hieman laantu. Huomasin heti, että Mikko on mahtava tyyppi ja se tuntu ymmärtävän missä mättää ja missä asioissa tarvin apua. Ja niin me laitettiin homma käyntiin. Mikko laati mulle ruoka- sekä treeniohjelman, joiden avulla mun paino alko tippuun hurjaa vauhtia, noin 1-1.5 kiloa viikossa.
Tulokset oli huimia jo tosi lyhyessä ajassa, kuntokin koheni huomattavasti.

Vaikka minä itse ne tulokset sain aikaseksi ja sen kovimman työn tein, en mä olis pystynyt tähän ilman Mikkoa. Mun käsitys terveellisestä ruoasta ja hyvästä treenistä oli kaukana todellisuudesta. Kaiken sen tarpeellisen tiedon lisäksi, Mikko oli aina tukena kun tarve vaati. Oli ihan parasta, kun Mikolle pysty soittaan tai laittaan viestiä millon tahansa kun epätoivo iski.

Olin todella tyytyväinen myös siihen ettei mun tarvinnut edes käydä kuntosalilla, vaan treenasin kotona, lenkkeilin ja söin oikein ja se riitti! Nyt oon karistanut ylimääräiset (-6kg) itestäni pois sekä saanut treenamisesta itselleni aivan erilaisen, paljon paremman elämäntyylin.

Kaikesta tästä, kiitos kuuluu Mikolle!

Olen tutustunut Mikon personal trainer työskentelyyn ryhmäohjauksien kautta. Kesällä 2013 innostuin kokeilemaan toiminnallista treeniä Mikon kanssa ja muutaman kerran kokeiltuani totesin olevani jonkin sortin koukussa. Loppukesästä 2014 Mikko alkoi järjestämään läheisellä urheilukentällä crossfit -tyylisiä toiminnallisia ryhmätreenejä ja minäkin halusin ehdottomasti mukaan vaikka raskauteni olikin jo puolessavälissä.

Kyselin Mikon ajatuksia osallistumiseeni ja tulimme siihen tulokseen että mukaan vain, katsotaan liikkeet kasvavan vatsan kanssa soveltuviksi ja Mikko muistaa hillitä menoani jos alkaa näyttämään liian vauhdikkaalta. Mikon vetämät treenit saavat kyllä kaiken ikäiset, kokoiset ja eri elämäntilanteessa olevat ihmiset liikkumaan ilolla, lihasten kiittäessä usein monta päivää treenin jälkeenkin Mikon ammattitaito ja kyky soveltaa laji kuin laji liikkujalle sopivaksi on ollut myös minun kohdallani liikkumistani tukevaa. Mikko kannustaa ja seuraa harjoitustilanteissa tarkasti ohjeistaen oikeisiin suorituksiin. Tunnollisesti olemme treeneissä käyneet ja molemmat ovat olleet tyytyväisiä niin tuleva äiti kuin vauvakin.

Voin suositella Mikon ryhmäliikuntaohjauksia kaikille, myös heille kenellä on joku liikuntaa rajoittava tekijä tai muuten kaipaavat soveltamista liikkumiseen. 

 

Mikko ottaa hyvin huomioon kunnon tason, tekee sen mukaan ohjelmat ja saa painon pudotuksesta ja kiinteytyksestä mukavaa. Kannustus tulee luonnostaan ja innostus on mukaansatempaavaa. Treenaaminen on hauskaa, eikä se ole liian vakavaa, ja tuloksia silti tulee.

Mikon ryhmäliikuntatunnit on huikeita!! Hiki virtaa, rasva palaa ja kunto kasvaa silmissä! Asiakkaan hyvinvointi on Mikon hyvinvointi.

Mikon jumpalle on helppo mennä. Oli sitten aloittelija tai vähän kokeneempi, innostusta ja kannustusta löytyy. Tunnelma on reipas ja laiskakin innostuu liikunnasta ihan uudella boforilla.

Trainer4You -kuntosalivalmentaja
Trainer4You Personal Trainer
Trainer4You -ravintovalmentaja

Yhteistyössä